Bästa läsplattorna i budgetskiktet
Sony PRS-ASC10
8.8
Sony PRS-ASC10
:-
Köp nu
Under 3,500:-
Bästa läsplattorna i mellanskiktet
Bookeen Cybook Odyssey
8.9
Bookeen Cybook Odyssey
:-
Köp nu
Under 5,500:-
Visa alla

Köpa läsplatta

Går man i tankarna att köpa en läsplatta så finns det många modeller och märken att välja mellan. Några saker som är bra att tänka på när man ska köpa läsplatta kan vara om man vill ha en läsplatta med färgskärm eller inte. Det är också bra att tänka igenom om man endast vill ha sin läsplatta till att läsa på eller om den skall ha några andra funktioner som att kunna spela upp musik. Ska man köpa en läsplatta som har funktionen att lagra musik kan det vara bra att tänka på hur stort minne läsplattan har eller om det är möjligt att utöka minnet genom diverse minneskort.

Beroende på vad man tycker är bekvämt för ögat så finns det läsplattor att köpa i olika format, men mest vanligt är att skärmen är omkring 5-7 tum. Det finns många olika priser på läsplattor allt från några hundra till någon tusenlapp, prisskillnaden beror oftast på vilken slags kvalitet skärmen har, ska man köpa en läsplatta som har funktionen att spela upp video så vill man ju gärna ha en skarp skärm med bra och starka färger. Tycker man om att sitta ute mycket och läsa så är det ett bra alternativ att köpa en läsplatta med en mattare skärm som inte reflekterar solljuset lika lätt.

Det finns olika modeller av läsplattor och en del styrs med knappar vid sidan om skärmen när man vill vända sida eller för att använda olika funktioner, det finns även läsplattor med touchscreen så beroende på vad man själv tycker är mest bekvämt bör man välja läsplatta utifrån det. Att köpa en läsplatta är en god investering för storläsaren eller om man ogillar att bära på sig en massa kilo böcker. För i en läsplatta ryms tusentals böcker utifrån hur mycket minne den har, och det är inte många som kan släpa med sig tusentals böcker i ryggsäcken. En läsplatta väger inte mycket heller utan brukar ligga mellan 200-300 gram vilket gör det möjligt att ha med sig den överallt. En läsplatta är också mer miljövänlig då inte böckerna är gjorda utav papper.

Köpa läsplatta, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Läsplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa läsplattor. Orsaken till varför folk föredrar läsplattor är flera.

Dels är läsplattor något som blir allt billigare. Förr var läsplattor dyra i förhållande till böcker.

Läs mer

Läsplatta bäst i test

Att köpa en ny läsplatta idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att läsplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer