Bästa läsplattorna i budgetskiktet
Sony PRS-ASC10
8.8
Sony PRS-ASC10
:-
Köp nu
Under 3,500:-
Bästa läsplattorna i mellanskiktet
Bookeen Cybook Odyssey
8.9
Bookeen Cybook Odyssey
:-
Köp nu
Under 5,500:-
Visa alla

Läsplatta android

När det kommer till läsplattor så är android en bra plattform att använda sig av. Android som de flesta säkert redan hört talas om någon gång är en plattorm som används av stora mobiltelefons utvecklare, som dessutom är en av världens största plattformar. Det som gör android unikt är att vem som helst kan skapa och programmera applikationer som andra sedan kan använda. Detta medför en otrolig flexibilitet och frihet. När det kommer till läsplattor så är android ett bra val eftersom kända tillverkare har det som operativsystem för sina läsplattor.

En stor fördel med en läsplatta med android som bas är att till exempel kartor och sjökort går att ladda ner till sin läsplatta då programvaran som innehåller detta är skapad för att man skall kunna läsa detta på en läsplatta. Och det finns många andra program som man kan använda på sin android läsplatta. En läsplatta är som sagt en lättnad skulle man kanske kunna kalla det för dem som tycker om att läsa mycket, och som brukar ha med sig sina böcker överallt. Det är nämligen som så att i en läsplatta kan det rymmas tusentals böcker beroende på vilket utrymme som finns.

Och allt man behöver göra för att kunna läsa är att enkelt peka på skärmen med fingret för att välja vilken bok man önskar läsa. När man har läst klart så kan man smidigt skapa ett elektroniskt bokmärke där man slutade för att när som helst kunna fortsätta läsa från sin markering. En android läsplatta brukar också kunna hantera och läsa olika typer av textfiler och pdf. Vilket kan vara väldigt smidigt om man har fått till exempel studie material eller någon viktig information som behöver läsas.

Med en läsplatta med android som operativsystem så har man en stor flexibilitet när det gäller hanterande och man lär sig fort att navigera på sin läsplatta. Det finns många olika modeller och varianter med android som bas så beroende på vad man önskar för funktioner så finns det mycket att välja mellan till bra och billiga priser. En android läsplatta är ett säkert val.

Läsplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa läsplattor. Orsaken till varför folk föredrar läsplattor är flera.

Dels är läsplattor något som blir allt billigare. Förr var läsplattor dyra i förhållande till böcker.

Läs mer

Läsplatta bäst i test

Att köpa en ny läsplatta idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att läsplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer