Bästa läsplattorna i budgetskiktet
Sony PRS-ASC10
8.8
Sony PRS-ASC10
:-
Köp nu
Under 3,500:-
Bästa läsplattorna i mellanskiktet
Bookeen Cybook Odyssey
8.9
Bookeen Cybook Odyssey
:-
Köp nu
Under 5,500:-
Visa alla

Läsplatta pris

Är man ute efter att köpa en läsplatta så finns det många att välja på i olika prisklasser. Beroende på vilken kvalitet och märke man vill ha på sin läsplatta så varierar priset ganska mycket, också beroende på vilken slags skärm man väljer och av vilken kvalitet den är. Pris på läsplattor börjar från bara några hundra kronor och upp till någon tusenlapp. Sen så bör man tänka på utifrån vilken slags användning man kommer ha utav läsplattan och hur ofta den brukas. För är man en storläsare som läser många timmar i veckan så kan det vara bra att kosta på sig en lite mer kvalitativ läsplatta som har en skarp och bra skärm och som är bekväm för ögonen. Har man tänkt använda den relativt lite så kan man hitta en läsplatta till billigt pris.

Det finns en del stora väletablerade märken på marknaden idag att välja mellan, vilka brukar ha sina läsplattor i en generell prisklass utifrån olika modeller. Men det finns också nya märken som dykt upp med bra och billiga läsplattor som är värda att pröva. Allt beror förstås vad man vill ha för funktioner i en läsplatta, till exempel kunna lyssna på musik eller se video. Eftersom det har kommit många olika alternativ kring surfplattor och tablets så har läsplattorna fallit i pris rätt rejält. Konkurrensen är stor emellan de olika plattorna vilket pressar priserna vilket är en stor fördel för oss som vill ha en bra läsplatta.

Det finns många billiga och bra e-böcker, så genom att köpa en läsplatta till bra pris kan man spara en hel del pengar om man i vanliga fall köper en massa böcker som tar mycket plats och vikt. I en läsplatta som kostar några hundralappar kan man få plats med tusentals böcker, och det finns även möjlighet att låna e-böcker på bibliotek vilket är kostnadsfritt med. Läsplattor till förmånligt pris kan man finna relativt lätt då många internethandlar eller affärer tillhandahåller och säljer dem nu. En läsplattas pris grundar sig i de flesta fall på vilka olika funktioner och typ av skärm läsplattan har.

Läsplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa läsplattor. Orsaken till varför folk föredrar läsplattor är flera.

Dels är läsplattor något som blir allt billigare. Förr var läsplattor dyra i förhållande till böcker.

Läs mer

Läsplatta bäst i test

Att köpa en ny läsplatta idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att läsplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer