Bästa läsplattorna i budgetskiktet
Sony PRS-ASC10
8.8
Sony PRS-ASC10
:-
Köp nu
Under 3,500:-
Bästa läsplattorna i mellanskiktet
Bookeen Cybook Odyssey
8.9
Bookeen Cybook Odyssey
:-
Köp nu
Under 5,500:-
Visa alla

Läsplatta

En läsplatta eller även kallad e-book reader är en elektronisk bok, skulle man kunna säga. Detta betyder att en läsplatta är en elektronisk maskin som är gjord för att lagra elektroniska böcker. Det finns många fördelar med en läsplatta och intresset för läsplattor blir bara större och större. Istället för att släpa runt på flera kilo böcker kan man nu enkelt ha alla sina favoritböcker i sin läsplatta som inte ens väger ett halvt kilo. Det finns möjlighet att kunna lagra tusentals böcker i en läsplatta beroende på hur stort minnet är. En läsplatta har också en väldigt lång batteritid vilket bidrar till att man har mycket tid på sig att läsa mellan varje laddning.

Det finns väldigt många fördelar med en läsplatta, som tidigare nämnt så har man alla böckerna samlade på ett och samma ställe. En läsplatta tar inte stor plats vilket gör det lätt att ta den med sig och smidigt plocka upp den för att snabbt komma igång med att läsa, vare sig det är på bussen, tåget eller flyget. Idag finns det många böcker som nu finns i e-boks format. De flesta etablerade nätbokhandlar och bokaffärer erbjuder nu ett stort sortiment av e-böcker till bra priser. Det finns också möjlighet att låna e-böcker från bibliotek.

En läsplatta har en tydlig skärm i bekväm storlek jämfört med om man läser e-böcker på en mobil eller dylikt. Det finns idag många olika alternativ och modeller när det gäller läsplattor, så man kan alltid finna den läsplatta som passar en själv bäst, beroende på design och vilka funktioner man önskar. En läsplatta kan ha färgskärm eller inte också beroende på vad man tycker är bekvämt för ögat. Skärmarna på en läsplatta är så bra utvecklade att man fortfarande kan ha känslan av att man läser från ett papper. Tycker man om att läsa mycket så är en läsplatta ett självklart val. Skippa vikten av böcker när du ska på semester och ta med flera hundra e-böcker i din läsplatta istället. En läsplatta är ditt bärbara bibliotek som du alltid kan ha med dig vart du än är.

Läsplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa läsplattor. Orsaken till varför folk föredrar läsplattor är flera.

Dels är läsplattor något som blir allt billigare. Förr var läsplattor dyra i förhållande till böcker.

Läs mer

Läsplatta bäst i test

Att köpa en ny läsplatta idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att läsplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer