Bästa läsplattorna i budgetskiktet
Sony PRS-ASC10
8.8
Sony PRS-ASC10
:-
Köp nu
Under 3,500:-
Bästa läsplattorna i mellanskiktet
Bookeen Cybook Odyssey
8.9
Bookeen Cybook Odyssey
:-
Köp nu
Under 5,500:-
Visa alla

Läsplattor jämförelse

Är man ute efter att köpa en ny läsplatta är det en bra idé att göra jämförelse av läsplattor för att se vad det finns för utbud på marknaden. När man jämför läsplattor är det bra att först tänka på hur mycket man är beredd på att betala, vanligtvis så ligger priset på en läsplatta mellan ett par hundra kronor till någon tusenlapp. Skärmen kan vara väldigt olika i kvalitet beroende på vilken läsplatta man väljer, därför är det viktigt att göra en noggrann jämförelse mellan olika läsplattor, om läsplattan har funktionen att man kan se video är det ju viktigt att det är en skarp skärm med tydliga färger. Gentemot om man endast är ute efter en läsplatta för att läsa e-böcker utan färg.

Man bör också jämföra läsplattornas manövrering, det brukar antingen vara så att man styr utifrån knappar när man bläddrar i en e-bok eller så sköter man det hela via touchscreen. Man bör testa sig fram för att se vad man tycker är mest bekvämt. En annan sak att tänka på när man gör jämförelse av läsplattor är att fundera ut hur mycket minne man behöver ha i sin läsplatta, en e-bok tar inte mycket plats men vill man ha musik och lite video så skenar det snabbt iväg. Det finns olika alternativ när det gäller minne och huruvida man har möjligheten att utöka det med minneskort eller inte.

När man gör jämförelser emellan olika läsplattor så är det också till fördel att veta vad för slags funktioner man söker, samt hur man skall använda den, då det finns läsplattor för många olika typer av användande, till exempel tycker man om att sitta ute att läsa i solen bör man rikta in sig på att jämföra läsplattor med matt skärm som inte reflekterar solljus lika mycket. Utifrån hur mycket man tror sig komma använda sig av e-bokläsaren så kan man jämföra läsplattors olika batteri tider. Att kunna bära med sig en e-bokläsare med tusentals böcker i är otroligt smidigt och bekvämt, man behöver inte längre släpa med sig kilovis med böcker i sin ryggsäck.

Läsplattor

Idag är det vanligare att folk väljer att köpa läsplattor. Orsaken till varför folk föredrar läsplattor är flera.

Dels är läsplattor något som blir allt billigare. Förr var läsplattor dyra i förhållande till böcker.

Läs mer

Läsplatta bäst i test

Att köpa en ny läsplatta idag är både enklare och svårare än för några år sedan.

Det som gör det enklare är att läsplattor överlag är billigare och att du därför kan välja precis det du vill ha utan att oroa dig för att dina pengar inte ska räcka till.

Läs mer